bijAE is te gast bij Theater de Tamboer in Hoogeveen

In de danstheatervoorstelling ‘Kijk mij nou’ dansen 12 ouderen en 5 jongeren een choreografie van Selmar Jurian.

AIR Gekleurd Grijs

De voorstelling is het resultaat van het project AIR Gekleurd Grijs (Artist in Residence) wat choreograaf Selmar Jurian in de gelegenheid stelde om zes weken intensief samen te werken met inwoners van Erica.

De verschillende choreografieën zijn geïnspireerd op de gesprekken die hij voerde met de deelnemers en gaat over thema’s als levensvreugde, verlangen, verlies en vriendschap.

Er worden verschillende soorten muziek gebruikt. Jazz, klassiek, zang (van Wende Snijders) en muziek met oosterse invloeden. Sferisch past het allemaal goed bij elkaar. Tevens wordt een gedicht voorgedragen.

Als decorstukken worden er houten blokken gebruikt. Het is verrassend om te zien wat ook houten blokken kunnen verbeelden.

Voorafgaand aan de voorstelling is er op het podium een interview met de maker.

De danstheatervoorstelling is voor iedereen die geïnteresseerd is in dans. Voor ouderen en jongeren en iedereen die daar tussenin zit. Een uitgelezen kans voor (groot)ouders en (klein)kinderen om samen naar het theater te gaan.

Ongeplaceerd

De voorstelling is ongeplaceerd. Dat wil zeggen dat u zelf uw plaats kiest vlak voor aanvang van de voorstelling. De voorstelling begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.45 uur. We maken de zaal goed toegankelijk voor mensen die slechter ter been zijn of rolstoelafhankelijk zijn.

De voorstelling duurt ongeveer drie kwartier.

Na afloop van de voorstelling kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee vergezeld door een lekkernij (bij de prijs inbegrepen) in gesprek met de maker en de dansers.

Ticketprijs € 6,-

Kaarten zijn te reserveren via de website van De Tamboer:

https://detamboer.nl/voorstellingen/kijk-mij-nou-2018

 

Met dank aan K&C Drenthe | Gekleurd Grijs.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door De Vrienden van de Tamboer.

bijAE is blij dat deze kans zich voordoet en dankt alle medewerkers van Theater de Tamboer voor hun inzet en enthousiasme