Over AE

Onderstaand filmpje is gemaakt door Willem Hully en cameraman Remco Kikkert. Het geeft een goede impressie van wie ik ben en hoe ik werk.

In september 2005 ben ik begonnen met werken vanuit mijn eigen atelier.
Na jarenlang vooral cognitief bezig geweest te zijn geweest kreeg ik de kans om uiting te gaan geven aan mijn wens om te creëren. Via schilderen en keramiek ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij fotografie en glasfusing.

Unknown

In 2005 heb ik de basisopleiding Fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn gevolgd.
Daar werd duidelijk dat het steeds lastiger zou worden om als fotograaf de kost te kunnen verdienen. Een docent triggerde me door te zeggen:
“Als je je als fotograaf wilt onderscheiden, moet je iets extra’s doen”.
Die opmerking heb ik letterlijk genomen. Ik ben mijn foto’s gaan gebruiken als basis voor het ontwerp van glaswerk en sieraden. Ik laat me inspireren door de compositie van de foto, de vormen en de kleuren en vertaal dit naar een nieuw object. Ik maak de foto als het ware tastbaar. Gaandeweg maak ik er ook een tekst bij en deze plaats ik op de foto. Zo ontstaat een drie-eenheid: foto – glaswerk of sieraad – tekst.

Dit concept past goed bij me, want ik heb behoefte om betekenis te geven aan dingen. In mijn beleving is een ‘ding’ nog mooier als het op de een of andere manier ook een emotionele waarde heeft gekregen. Foto’s zijn bij uitstek beelddragers van emoties. Er staan plekken, mensen of dieren op waar je herinneringen aan hebt.

Na de basiscursus Fotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn heb ik diverse aanvullende cursussen gevolgd. Voor het maken van sieraden heb ik een workshop gedaan. Vooral om wegwijs te raken in de terminologie. De basisvaardigheden van fusen heb ik geleerd bij Gekleurd Glas, Eelco Stoffers in Groningen.

Om mijn creativiteit verder te ontwikkelen heb ik de opleiding Creatieve Handvaardigheid in Groningen gevolgd. Deze opleiding wordt georganiseerd door het VOBK, Stichting voor ontwikkeling van beeldende kunst.

Naast werken in mijn atelier werk ik voor theater de Tamboer in Hoogeveen IMG_4485