365 Stippen aan de horizon

Iedere dag een stip aan de horizon..

Ieder mens heeft iedere dag een stip(je) aan de horizon nodig. Spelend met die gedachte en experimenterend met materiaal ontstonden onderstaand grafische werkjes van 10×15 cm. Het zijn eenvoudige werken met een horizon, een weg er naar toe en een stip. De stip is het aantrekpunt van het moment, de dag, de week, het jaar, het leven. De stip is omlijst met een kader van transparant glas. Om focus te houden, om je niet te laten verleiden. Het kader heeft geen kleur….kleur geven aan het leven doet ieder voor zich.

De stippen zijn gemaakt met krijt en verf op fotopapier. Door de werkwijze weet ik, als maker, nooit precies wat het eindresultaat zal zijn. De lijnen kun je heel bewust zetten maar waar de verf hecht is maar afwachten…..Net als in het echte leven. Er valt veel te plannen, te organiseren, te controleren maar niet alles….

Vijftien euro van iedere gemaakte stip is voor één van onderstaande goede doelen. U bepaalt naar wie uw bijdrage gaat.

365 stippen aan de horizon….de werken

In onderstaande galerij kunt u kiezen welk werk u wilt kopen om zo een van de deelnemende projecten/organisaties te ondersteunen bij het realiseren van hun stip aan de horizon. De werken zijn te koop voor €30,- per stuk.

Stippen te koop..:

Verkochte stippen..:

365 stippen aan de horizon…workshop

Een stip kopen is mooi maar zelf uw stip aan de horizon ontdekken door aan de hand van een goed gesprek uw eigen stip te maken is eigenlijk nog veel mooier. Daarom werk ik samen met Carin Roelands tijdens de workshop ‘365 stippen’. In een workshop van 3,5 uur nemen we u mee op ontdekkingsreis….. Iedere deelnemer aan de workshop heeft als resultaat dat u na het delen van ervaringen en dromen over wat u wilt beter weet wat u gaat doen om uw stip aan de horizon te bereiken én u neemt een werkstuk mee naar huis of naar uw werkplek…om u te helpen herinneren!

werken van deelnemers aan de workshop..

Aan het eind van de workshop kiest iedere deelnemer aan welk goed doel zijn/haar donatie gaat.

365 stippen aan de horizon.. de goede doelen

In totaal krijgen 12 projecten/organisaties de kans om een donatie te ontvangen. Iedere deelnemer krijgt maximaal 30 x (50% van €30) = €450,-.

Hieronder stellen de, tot nu toe bekende, deelnemers zich aan u voor:

Villa Vrede : Het doel van Villa Vrede in Utrecht is mensen zonder verblijfsvergunning een plek bieden waar ze simpelweg mogen zijn, een gezicht krijgen, zich veilig voelen, hun sociaal netwerk kunnen opbouwen en gestimuleerd worden tot zelfredzaamheid. Villa Vrede wordt voor, maar vooral door de doelgroep ontwikkeld. Door activiteiten, trainingen, voorlichting kunnen deze mensen zich verder ontplooien en zal Villa Vrede verder uitgroeien tot een plek waar iedere vluchteling zich welkom mag voelen.

Danshuis Noord : Danshuis Noord wil ieder jaar een voorstelling maken en geven met jonge dansers uit heel Groningen en Drenthe. De dansers komen voort uit de werkplaats van het Danskwartier. De dansers zijn tussen 11 en 19 jaar oud, volgen minimaal twee danstraining lessen per week en worden speciaal voor deze werkplaats geselecteerd. In de werkplaats wordt één keer per maand intensieve danstraining aangeboden en gewerkt aan choreografieën.

Naar school in Haïti :Elk kind heeft recht op voeding, kleding, onderdak en onderwijs…    Dit recht wordt werkelijkheid voor de kinderen in Haïti die gesteund worden door de “Stichting Naar School in Haiti”. De stichting is overtuigd dat het volgen van onderwijs het begin is van het einde van armoede. Naast onderwijs wordt ook hulp geboden op het gebied van tijdelijk onderdak, maaltijden en medische zorg. Drijvende kracht is Marijke Zaalberg. In Nederland vertegenwoordigd door Marjan Cornelis.

Het Kopland Emmen : Het Kopland in Emmen biedt een veilige plek aan iedereen die het t door sociale omstandigheden even niet redt.  Het Kopland wil helpen om zelf stappen te zetten naar de toekomst. Speciaal voor de kinderen wil Het Kopland een natuurparkje opzetten want voor kinderen is omgang met dieren belangrijk: het opbouwen van een band, het vinden van troost, onvoorwaardelijke liefde kennen en een prettige plek ervaren.

Stichting Leergeld : Stichting Leergeld is er voor kinderen, die buitengesloten dreigen te raken, omdat hun ouders (onverwacht) in financiële problemen zijn gekomen. Kinderen hebben ambities. Ambities die ze niet alleen binnen de muren van het schoolgebouw kunnen ontwikkelen. Meedoen maakt dat kinderen trots ervaren.
Kinderen verdienen een goede start. Met kansen om zich te ontplooien en zich sociaal te ontwikkelen. Lang niet alle kinderen krijgen die kansen. Hun ouders kunnen bijvoorbeeld een schoolreis of het lidmaatschap van een vereniging niet betalen. Leergeld helpt deze kinderen. Door het lidmaatschap, een fiets, de schoolreis of muziekles te vergoeden of de voetbalschoenen voor hen te kopen. Want: nu meedoen is straks meetellen!

Stichting Tegen haar wil : Tegen Haar Wil (THW) is een telefonische hulpdienst voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn of zijn geweest van seksueel geweld, stalking en/of huiselijk geweld. Als je behoefte hebt aan iemand die zonder oordeel naar je luistert, aan iemand die begrijpt met welke gevoelens je kunt worstelen, aan iemand die snapt waarover je praat, kun je bellen met THW. Je hoeft zelfs je naam niet te zeggen en je kunt ons ook mailen als je dat prettiger vindt. Ook partners van slachtoffers en andere betrokkenen kunnen bellen of mailen met vragen, voor steun of informatie.
Bij Tegen Haar Wil werken vrouwen die speciaal voor dit werk worden getraind en sommige vrijwilligsters hebben zelf ook ervaring met geweld in hun leven. 

Interesse?

Interesse om een stip te kopen? Stuur dan een mailtje naar info@atelierae.eu en geef aan welke nummer u graag zou willen hebben. Bij verzending via de post komen er verzendkosten overheen. Geef bij uw bestelling aub ook aan naar welke goed doel uw donatie mag gaan. 

Interesse om een stip te maken (workshop)? Stuur dan ook een mailtje naar info@atelierae.eu . Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op. De workshop is ook de moeite waard voor bedrijven, teams, organisaties die graag een dagdeel willen focussen op de stip aan de horizon van het bedrijf, het team of de organisatie!